Vezirköprü arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Vezirköprü arsa fiyatlarını ve Vezirköprü tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
SAMSUN VEZİRKÖPRÜ HAKKINDA
Vezirköprü ya da eski adıyla Kedegara Samsun ilinin bir ilçesi.
Vezirköprü, Samsun iline bağlı 2019 yılı verilerine göre nüfusu 95,097 olan bir ilçedir. Vezirköprü’nün Samsun’a uzaklığı 110 km’dir. İlçe kabaca 35° 48’ – 35° 01’ doğu boylamları ile 41° 00’ – 41° 19’ kuzey enlemleri arasında bulunmaktadır. İlçe, kuzeyden Alaçam ve Sinop’un Durağan, kuzeydoğuda Bafra, doğuda Havza, güneybatıda Çorum’un Osmancık ve batıda Sinop’un Saraydüzü ilçeleriyle çevrilidir.
Vezirköprü’nün diğer şehir merkezlerine ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır.
Orta kesimlerinde, Vezirköprü ilçesi, Orta Karadeniz Bölümü’nde, Kuzey Anadolu Dağları’nın ikinci sırasının Aşağı Kızılırmak vadisi çevresine rastlayan (Kuzey Anadolu Dağları’nın ilk sırasını oluşturan dağların doğusunda Canik Dağları, batısında Küre ve İsfendiyar Dağları’nın bulunduğu saha) kıyı ardı kesiminde yer almaktadır. Vezirköprü Türkiye’de en fazla köye sahip ilçe olup, Samsun’un en büyük beşinci ilçesidir. Samsun merkezden sonra Samsun ilindeki beşinci büyük nüfus yerleşimine sahiptir. Merkez nüfusu görece düşük olup, nüfusun çoğu kırsal kesimde toplanmıştır.
Vezirköprü`nün tarihi Hititlere (M.Ö. 2000 – M.Ö. 700) kadar uzanmaktadır. İlk şehir Hititler tarafından şimdiki ilçe merkezinin 2,5 km. kadar uzağına kurulmuştur. Bu Vezirköprünün ilk kuruluşudur.
M.Ö. 1200 yıllarında bu yöre Frigya hakimiyeti ve Paflagonya idaresine girmiştir. Daha sonra burası Büyük İskender tarafından ele geçirilmiştir.
Frigyalıların akınları ile yıkılan şehri ikinci kez Bizanslılar kurmuştur. O zamanda ki adı Fezimon yahut Teakliodiopolisdir. İlçede Bizanslılar döneminden kalma sütün ve sutün başlıkları bulunmuştur. O dönemde çevredeki en zengin kent olduğu bugün görülen büyük bina harabelerinden anlaşılmaktadır.
Selçukluların Bizanslılara yaptığı savaşlarda Vezirköprü tekrar harabeye dönmüştür. Daha sonra Danişmentlilerin eline geçen ilçe Haçlı seferleri nedeniyle inşa edilememiştir. Ancak Sultan Mesut 1160 yılında kasabaya Gadegara adıyla üçüncü kez yeniden kurmuştur.
Vezirköprü 1695 yıllarındaki Celali is yanları sırasında sık sık baskına uğramış ve kasaba yağmalanıp yıkılmıştır. Bu nedenle insanlar kalelere sığınma ihtiyacı duymuş Taşkale ve Toprakkale olmak üzere iki kale yapılmıştır. Şimdi bu kale yıkıntıları üzerinde kurulan mahalleler aynı adlarla anılmaktadır.
Celali isyanlarından sonra Köprülü Mehmet Paşa ilçedeki yıkılmış yapıları tamir ettiriyor ve ayrıca yeni eserler de yaptırıyor. İskelet olarak bu günkü durumu o zamandan kalmadır. İdari bakımdan Sivas Beyler Beyliğine bağlı Amasya mutassarrıflığı içinde olan Vezirköprü; 1925 yılına kadar Amasya`ya bağlı bir ilçe iken 1925 yılında Samsun iline bağlanmıştır. Mehmet Paşa Sedareti zamanında da ilçe Vezirköprüsü adını almıştır. Bugün daha kısaltılmış olarak Vezirköprü adı kullanılmaktadır.
VEZİRKÖPRÜ EKONOMİSİ
İlçe ekonomisi genelde tarıma dayalı bir ekonomidir. Bunun yanında hayvancılık ve orman ürünleri de önemli yer tutar. Her çeşit tahıl üretimi ile sebze ve meyvecilik gelişmiş durumdadır. Ayrıca şeker pancarı, tütün, kendir, ayçiçeği ve süpürgelik tarımı yaygındır. Coğrafi yapısı itibariyle çevresi yüksek dağ ve tepelerle çevrili çanak şeklinde bir ova içersinde yer alan ilçe toprakları Uluçay ve İstavroz derelerinin suları ile sulanmaktadır.
Yine sulama amaçlı olarak Devlet tarafından yapımı tamamlanmış 8 adet gölet ve yapım çalışmaları hali hazırda devam eden Vezirköprü ve Duruçay barajları da bulunmaktadır.
Bölge tarih turizmi açısından önemli bir yere sahiptir. Osmanlı’da bir dönem sadrazamlık görevini sürdüren Köprülüler ailesinin yaptığı dönem eserleri ilçe turizmi açısından önemlidir. Hititlerin kutsal şehri Nerik’e ait kalıntıların bölgede bulunmasından sonra bölge turizmi canlanmıştır.
VEZİRKÖPRÜ ARSA FİYATLARI
Vezirköprü arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 200 TL – 1.500 TL arasında değişmektedir.
VEZİRKÖPRÜ TARLA FİYATLARI
Vezirköprü tarla fiyatları (m²) 60 TL – 100 TL arasında değişmektedir.
Vezirköprü’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Vezirköprü’den arsa almak ya da Vezirköprü’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.